Protejaţi-vă de phishing şi de e-mailuri clonate

Din când în când, s-ar putea să primiţi e-mailuri care par a fi din partea 888, dar care provin, de fapt, dintr-o sursă nesigură şi vă pot pune în pericol. Acestea se numesc e-mailuri clonate.

E-mailurile clonate vin câteodată de pe ceea ce pare a fi o adresă 888 validă. Vă cer să faceţi clic pe un link către un site web fals şi să introduceţi informaţii personale precum numele de utilizator şi parola 888 sau numărul de card de credit. Acesta se numeşte un atac phishing; o încercare de a vă fura informaţiile privind identitatea şi mai târziu, de a le folosi pentru a comite fraude. Pentru a vă atrage, vă pot spune că există o problemă urgentă la contul dumneavoastră sau că aţi câştigat sau sunteţi eligibil(ă) pentru un premiu.

Cum să identificaţi un e-mail clonat

  • E-mailul descrie o problemă serioasă pe care o are contul dumneavoastră. De exemplu: Contul dumneavoastră va fi anulat dacă nu răspundeţi.
  • Vi se cere să vă confirmaţi informaţiile contului făcând clic pe un link din e-mail.
  • Sau, sunteţi felicitat(ă) pentru că aţi câştigat un premiu şi vi se cere să contactaţi expeditorul pentru a primi premiul. Dacă îi contactaţi, vi se va cere să furnizaţi anumite detalii private/confidenţiale despre dumneavoastră.
  • Linkul inclus pare real deoarece conţine "888". Site-urile web 888 reale sunt găzduite pe domeniile "888". Noi nu vom folosi niciodată o adresă web precum http://security888.ro.
  • Pot exista greşeli gramaticale sau de ortografie. Aceste greşeli ajută mesajele clonate să treacă prin filtrele de spam.

Cum să vă protejaţi

  • Nu faceţi clic pe linkuri din e-mailuri nesolicitate: Chiar dacă nu vă introduceţi datele personale pe care vi le cer, făcând clic pe aceste linkuri poate face computerul vulnerabil pentru instalarea în fundal a viruşilor sau a software-urilor key-logging. 888 nu vă va cere niciodată să vă verificaţi informaţiile privind contul în acest mod.
  • Nu vă "dezabonaţi": Nu urmaţi niciodată instrucţiunile dintr-un e-mail nesolicitat care pretinde că vă "dezabonează" de la o listă de e-mailuri. Mulţi dintre cei care clonează site-uri folosesc acest proces pentru a crea o listă de e-mailuri active.
  • Verificaţi adresa de e-mail a expeditorului: dacă sunteţi contactat(ă) de către sau vi se cere să contactaţi o adresă e-mail care nu este găzuită pe domeniul 888, vă rugăm să nu răspundeţi sau să nu contactaţi această adresă. Toate comunicările şi promoţiile din partea 888 vor fi realizate prin 888, domeniul "888".
  • Revizuiţi-vă contul 888: Vizitaţi pagina cu istoricul jocului în mod frecvent. Dacă nu recunoaşteţi o tranzacţie sau suspectaţi că a fost comisă o fraudă, vă rugăm să ne contactaţi imediat.

Anunţaţi un e-mail clonat

Trimiteţi e-mailurile suspicioase la Suport.  

Pentru a ne ajuta să le cercetăm, vă rugăm să nu schimbaţi sau să nu rescrieţi linia subiectului. După ce ne-aţi trimis e-mailul, trebuie să-l ştergeţi din căsuţa de mesaje. Lucrăm cu agenţii de implementare a legii la cercetarea cazurilor de e-mailuri clonate.

Dacă aţi devenit victimă

În primul rând, nu intraţi în panică. Dacă aţi făcut clic pe un e-mail clonat sau suspicios şi v-aţi introdus informaţiile din contul 888, trebuie să ne contactaţi imediat. Un reprezentant al echipei suport va lucra cu dumneavoastră până când situaţia va fi rezolvată.